Gå direkt till innehåll
Förnybar diesel som minskar utsläppen och fungerar i alla dieselmotorer
Förnybar diesel som minskar utsläppen och fungerar i alla dieselmotorer

Pressmeddelande -

Förnybar diesel i Göteborgs skärgård

Sjömacken Istappen, belägen på Donsö i Göteborgs södra skärgård, har tagit ett stort kliv i utvecklingen och arbetet mot en grönare och miljövänligare framtid. Nu erbjuds ett förnybart fossilfritt dieselbränsle vid namn HVO100. HVO100, en ren outspädd diesel framställd av vegetabiliska och animaliska oljor och fetter, fungerar på samma sätt som den fossila dieseln. 

  • Då HVO100 bidrar med den största utsläppsminskningen och har axlat rollen som det mest snabbväxande biodrivmedlet på marknaden, är valet självklart för oss. Vi vill vara en del av den miljövänliga bränsleutvecklingen. Förhoppningsvis vill många båtägare vara med och bidra till en mer hållbar framtid tillsammans med oss, säger Fredrik och Andreas Höglund på Istappen.

Fördelen är att båten inte är i behov av någon justering innan tankning, det fungerar utan anpassning i alla dieselmotorer. Det är oskadligt för våra vattenlevande organismer samt fritt från svavel och lukt. Koldioxidutsläppen, som driver klimatomställningen, minskar med upp till 90% och de lokala utsläppen av partiklar, kolväten och kolmonoxid minskar med en tredjedel.

  • För marint bruk ser vi att förbränningsmotorerna kommer leva kvar i många år. Med ett förnybart drivmedel gör vi stor klimatnytta redan idag. På sikt kommer det bli mer elektrifiering, men vi måste minska utsläppen redan idag, säger Fredrika Fredlund Energifabriken.

    Relaterade länkar

    Ämnen

    Regioner


    Energifabrikens vision är att öka tempot i omställningen till ett 100% förnybart samhälle och göra det enkelt att välja förnybart idag.

    Kontakter

    Henrik Fridholm

    Henrik Fridholm

    Presskontakt Marknadschef 010-25 21 275

    Relaterat innehåll