Gå direkt till innehåll
Nyhetsbrev December 2022

Nyhet -

Nyhetsbrev December 2022

Första julklappen. Rena biodrivmedel skattefria till 2026

Skattebefrielsen på rena biodrivmedel har varit en politisk succé. Företag som vill gå före i omställningen och bli fossilfria idag kan göra det, utan några tvingande krav från myndigheterna. Faktum är att rena biodrivmedel hittills har stått för en större minskning av CO2-utsläppen än vad reduktionsplikten hittills har levererat. Skattefriheten har i många år varit ettårig, men nu fick vi ett besked om 4 år. Det går nu att lägga en flerårsplan där vi vet att HVO100 och RME100 kommer vara skattefria.

Andra julklappen. En brandbil till Ukraina

Vi skickar en brandbil till Ukraina. Det görs i samband med organisationen Swedish Rescuers, de är en samling blåljusmänniskor som kört ambulanser och brandbilar till oroshärdar under 10 års tid. Nu har de levererat ett 30-tal fordon till Ukraina. Än så länge saknar brandbilen utrustning, bidra gärna, det gör du här. Som företagare kan du kontakta dem och få en faktura. Allt stöd är välkommet, stort som smått. Som Swedish Rescuers skriver på sin webb, ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Tredje julklappen. Energifabriken blir (även) elektriskt

Vi är övertygade om att en pusselbit i det förnybara samhället är elektrifiering. Energifabriken kommer leverera laddlösningar som är anpassade för företag. Ni som använder Energifabrikens app kommer inom kort att kunna ladda elfordon via den. RISE och Energifabriken har i elektrifieringens tecken genomfört en demodag el. Där kördes prototyper av elektriska skogs och lantbruksmaskiner., film här! Idag kan elektrifiering genomföras på mindre fordon som kör i regional trafik.

Kontakter

Henrik Fridholm

Henrik Fridholm

Presskontakt Marknadschef 010-25 21 275