Gå direkt till innehåll
Nyhetsbrev september 2022

Nyhet -

Nyhetsbrev september 2022

Hej igen!
Hoppas du uppskattade vårt första Nyhetsbrev, här kommer det andra.

Nyhetsbrevet kommer fördjupa sig i aktuella ämnen om förnybara drivmedel och bränslen. Vårt syfte är att det ska vara en kunskapsbas som ska hjälpa dig att minska dina utsläpp, samt få dig att göra bättre affärer.

Vi hoppas du vill hänga med och lära dig mer om vår förnybara värld.

Ecobränsle RME billigare än fossil diesel

Nu går det köra förnybart utan att det kostar något extra! Du minskar CO2-utsläppen med 70% med ett svenskt biodrivmedel.

Ecobränsle RME har nu blivit billigare än reduktionspliktsdiesel, och det är bara början! Sista september avslutas den tillfälliga skattenedsättningen på fossil diesel, då kommer Ecobränsle RME vara 2 kr/liter under den fossila dieseln. Terminerna för våren pekar på 18 kr/liter för Ecobränsle.

Jämför vi Ecobränsle RME med förnybar diesel, HVO100, är priset idag 6 kr/liter lägre. Det är hög tid att byta till Ecobränsle RME.


Ecobränsle RME är ett inhemskt biodrivmedel med råvara från södra Sverige och produktion i Karlshamn. CO2-reduktionen blir 70%. De som idag kör på Ecobränsle RME är lastbil, buss och traktorer, men även andra dieselmotorer går att anpassa. Hör med oss så hjälper vi dig.

Läs mer om Ecobränsle RME och räkna på hur mycket CO2 och pengar du kan spara här.

Vad behövs för RME-drift?

Ditt tunga fordon kan behöva justeras för att driftsäkerhet ska erhållas vid RME-drift. Vi har 15 års praktisk erfarenhet av RME-drift, kontakta oss om du har frågor.

1. Om ditt fordon ska få ny mjukvara, boka på verkstaden.
2. Om du ska byta från diesel i cisternen gör du först rent och städar bort smuts och kondensvatten.
3. Tanka Ecobränsle RME, koldioxid och pengar att spara!

Om du ska köpa ett nytt fordon så har Scania, Volvo, MAN, mfl RME-anpassade motorer. Se till att du får specifikation för RME. Du har då möjlighet att växla mellan olika bränslen och kan alltid välja det förmånligaste alternativet.

Tanka med app!

Scanna QR-koden och tanka, enklare blir det inte. Nu har vi uppdaterat många av våra tankstationer med möjligheten att app-tanka. Du hittar appen under namnet "Energifabriken" där du laddar ned appar.

När du är administratör i appen kan du snabbt och enkelt lägga till eller ta bort medarbetare från möjligheten att tanka. Du behöver inte vänta på att få ett tankkort skickat eller spärrat.

Vi återkommer med mer fördelar du kan använda när du tankar med app.

Ämnen

Kontakter

Henrik Fridholm

Henrik Fridholm

Presskontakt Marknadschef 010-25 21 275